Freerunning kamp - Het leukste zomerkamp van Nederland!

freerun kamp

Freerunning & Parkour

Freerunning en parkour zijn twee spannende sporten waarbij de stad jouw speelveld is. Bij freerunning gaat het om creativiteit en expressie, terwijl parkour draait om efficiëntie en snelheid. Bij freerunning gebruik je allerlei acrobatische bewegingen zoals sprongen, flips en salto’s om obstakels te overwinnen en vloeiend door de omgeving te bewegen.

Parkour daarentegen richt zich meer op het zo snel en efficiënt mogelijk verplaatsen van punt A naar punt B, waarbij je obstakels als uitdagingen ziet die je moet overwinnen met behulp van sprongen, klimmen en rollen. Beide sporten vereisen kracht, behendigheid en een goede beheersing van je lichaam, maar het belangrijkste is dat ze ontzettend leuk zijn om te doen en je de vrijheid geven om je eigen pad te kiezen door de stad.

Freerunning kamp

Ontdek de wereld van Freerunning & Parkour terwijl je nieuwe vrienden maakt en je eigen skills verbeterd in een uitdagende en leuke omgeving. Tijdens het kamp zal ik je begeleiden bij het leren van coole trucs, het overwinnen van obstakels, het verleggen van je eigen grenzen en het ontwikkelen van je eigen unieke stijl.

Maar het draait niet alleen om freerunnen! Er worden ook andere leuke activiteiten zoals teamspellen, zwemmen en kampvuren onder de sterren georganiseerd. Dit wordt een zomer om nooit te vergeten, vol actie, plezier en nieuwe ervaringen.

freerun kamp

Grenzen verleggen

Freerunning en parkour zijn niet alleen fysieke activiteiten, het zijn ook manieren om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Het verleggen van je eigen grenzen binnen deze sporten gaat verder dan alleen het uitvoeren van indrukwekkende moves; het gaat om het overwinnen van angsten, het verbeteren van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van mentale kracht. 

Telkens wanneer je een nieuwe uitdaging aangaat, zoals het springen over een grote kloof of het beklimmen van een hoge muur, leer je meer over jezelf en wat je kunt bereiken. Het gaat niet alleen om het perfectioneren van technieken, maar ook om het durven om risico’s te nemen en te geloven in je eigen kunnen. 

Door je grenzen te verleggen binnen freerunning en parkour, ontdek je een wereld van mogelijkheden en groei je als individu, zowel fysiek als mentaal. Gedurende de week leer ik je hoe je dit het beste kunt doen op een gecontroleerde manier. Deze tips en hulpmiddelen kun jij dan voor de rest van je leven gebruiken zowel binnen het freerunnen als daar buiten!

freerun kamp

Veiligheid tijdens de zomerkampen

Freerunning & Parkour staan over het algemeen bekend als risico sporten, een goede vraag is dus: Wat doen wij om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen tijdens de freerunning kampen? Gedurende de hele week zullen we

 op verschillende locaties gaan trainen, zowel binnen in een gymzaal als buiten in de stad. We beginnen de week met een aantal trainingen in een gymzaal waar we de technieken aanleren volgens onze les methode, hieronder meer informatie hierover. De deelnemers zullen aan de hand van verschillende soorten landingen en veiligheidstechnieken klaargestoomd worden om de geleerde technieken buiten in de stad toe te passen.=

Naast de fysieke veiligheid vinden we de sociale veiligheid net zo belangrijk. Daarom zorgen we altijd voor een sfeer in de groep die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan, mag en wil trainen. Zo kunnen grenzen gecontroleerd worden verlegd en kan iedereen aangeven wanneer ze ergens (nog) niet aan toe zijn.

Les methode

De Freerunning lessen geef ik aan de hand van een zelf ontwikkelde lesmodule. Deze bestaat uit techniek boekjes, leskaarten en verschillende kleuren bandjes. Hiermee kan de voortgang goed en duidelijk worden bijgehouden en kunnen de deelnemers door de hele week heen bandjes verdienen. 

Door deze methode wordt de basis van Freerunning & Parkour aangeleerd, kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen en kan je ook nog een leuk aandenken meenemen naar huis.

freerun kamp

Planning

Tijdens de week zullen we 5 officiële training sessies hebben, de spontane training sessies op het kampterrein tellen we niet mee. Van de 5 sessies trainen we 3 keer binnen in de gymzaal waar de nodige begeleiding is, technieken worden aangeleerd en iedereen de tijd krijgt om een stijl te ontwikkelen. 

Daarna zullen we gaan trainen bij speciale urban sportparken in Arnhem, waar we alles wat we hebben geleerd kunnen toepassen op een buitenlocatie die ervoor is ingericht. Op de laatste dag gaan we met zijn allen de stad in, hier gaan we op verschillende “spots” in Doetinchem trainen. Creativiteit en vrijheid staan centraal op deze laatste dag.

freerun kamp

Aanmelden

Dit zomerkamp wordt georganiseerd door Summercamps Holland. Dit kamp is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de kampen. Heb je nog vragen hoor ik het graag en anders zie ik je deze zomer!

freerun kamp